Kwaliteit AS/EN 9100/9110/9120.

AS/EN 9100

De norm voor Lucht- en ruimtevaart en defensie, ook wel de Aerospace norm. Dit betreft de norm voor kwaliteits- en risicomanagement. Voldoe aan strenge kwaliteitseisen en laat zien dat jouw organisatie veel waarde hecht aan kwaliteit en veiligheid. Deze norm is relevant voor bedrijven die producten en diensten ontwerpen, ontwikkelen of leveren voor de luchtvaart, ruimtevaart en defensie. In basis omvat de norm de ISO 9001 eisen en specificeert aanvullende eisen voor de luchtvaart-, ruimtevaart- en defensiesector.

AS/EN 9110

De AS/EN 9110 legt specifiek de nadruk op eisen die essentieel zijn voor het onderhoud van alle (commerciële, particuliere en militaire) vliegtuigen. Deze norm kent aanvullende criteria voor onderhoudsreparatie en revisie-faciliteiten voor organisatie die opereren in de Aerospace.

AS/EN 9120

De AS/EN 9120 betreft specifieke aanvullingen voor distributeurs en leveranciers die werken met fabrikanten van de originele apparatuur. Deze norm richt zich voornamelijk op productveiligheid, betrouwbaarheid en kritieke productprestaties. De focus ligt op de chain of custody, traceerbaarheid, voorraadbeheer en beschikbaarheid van middelen en documenten.

Het implementeren van het betreffende kwaliteitsmanagementsysteem stelt een bedrijf in staat zich te committeren aan een langetermijndoel. Het bedrijf dient verschillende overwegingen te maken, waaronder welke strategie en richting het bedrijf wilt nemen, de maatregelen om risico’s te mitigeren en wettelijke naleving.

Hulp nodig bij AS/EN 9100/9110/9120 standaard?

Opereert jouw organisatie als leveranciers bij wereldwijde vliegtuigfabrikanten zoals Boeing of Airbus, dan geldt een AS/EN 9100 standaard vaak als sleutelfactor bij de selectie voor leveranciers.

Maak kennis met één van onze consultants:

Profielfoto Ruud Wilms

Ruud WilmsMet een bedrijfskundige achtergrond interesseert het me vooral hoe bedrijven succesvol (kunnen) zijn. Juist de succesfactoren versterken en bijdragen aan continu verbeteren is een persoonlijke drive. En die normen? We zorgen er wel voor dat door alle slimmigheden er op een natuurlijke wijze aan voldaan wordt. Je kunt van me verwachten dat ik kritisch, eerlijk en gedreven ben, maar altijd met het bedrijfsbelang voorop en met een glimlach en een gezonde portie humor.

Ruud@kvgm.nl +31 611 381 554